Disponibili 24/7
Transportarea persoanelor decedate Europa – România

Transportarea persoanelor decedate Europa – România

Procedura de Repatriere

Europa este diversificată,
fiecare regiune având regulile sale.

Rapid – Sigur – Accesibil

Transportarea persoanelor decedate
Europa – România

România
Procedura de Repatriere

Europa este diversificată,
fiecare regiune având regulile sale.

Certificat de deces – forma internationala “Formularul C” de la standesamt (starea civila) – este nevoie de certificatele de nastere si casatorie sau divort (dupa caz) in original, traduse in germana si legalizate.

Pasaport mortuar – pentru obtinerea “leichenpass” va trebui ca firma de pompe funebre “bestattungsinstitut” sa fie autorizata si sa respecte toate cerintele impuse de statul german.

Sicriul va fi obligatoriu din lemn pe dinafara si capsula zincata pe interior, cu posibilitatea de a fi inchisa hermetic (sudata) si sigilata.

Autofunebra speciala “leichenwagen” certificata si dotata corespunzator.

Află Prețul Repatrierei, sunați la +40.751.407.407

Omenie și Profesionalism

Suntem alături de la primul apel și până
când decedatul ajunge în siguranță acasă.

Transport funerar internațional
Îl facem cu mașini autorizate și dotate corespunzător

Consultație funerară 24
În care primești informațiile necesare repatrierii

Întocmirea actelor necesare
Precum și traduceri, apostilări, legalizări, autorizații

Factură servicii prestate
Oferim factură pentru serviciile prestate și dovada plății

Ai nevoie de consultație funerară 24/24

Oferim consultanță gratuită pentru tine și familia ta, fără obligația de a folosi serviciile Funerar Trans

Câștigi timp pentru a-ți reveni emoțional după pierderea persoanei dragi.

Ai parte de suport și grijă în această perioadă dificilă.

Afli în cât timp ajunge persoana dragă în țară și ai timp să pregătești înmormântarea.

Întrebări & Răspunsuri

  1. De care acte este nevoie pentru repatrierea decedatului din Europa

Pentru obținerea certificatului de deces, formularul C „multilingv” după convenția de la Viena 1976, la care Franța, Germania, Italia este semnătură avem nevoie de certificatul de naștere și căsătorie daca este cazul și o împuternicire de la rudele apropiate.

  1. Cât timp durează repatrierea persoanei decedate din Europa

Timpul de regulă depinde de locul și cauza decesului. Dacă a decedat în spital și cauza decesului este cunoscută atunci certificatul medical constatator de deces se eliberează a doua zi, iar dacă decedatul a fost transportat la medicină legal atunci se așteaptă rezultatul de la autopsie.

  1. Dacă putem stabili data înmormântării din timp

Noi obișnuim să expediem certificatul de deces scanat rudelor și din momentul în care am pornit din Franța, Germania, Italia se poate planifica ziua înmormântării.

  1. Cât costă repatrierea persoanei decedate din Europa

Prețul unei repatrieri este compus din mai mulți factori: transport, perfectare acte, sicriu zincat și uneori se mai achită transportarea decedatului de la locul decesului la medicina legală. În acest sens prețul repatrierii se stabilește pentru fiecare caz în parte.

  1. Cheltueli neprevăzute

În unele cazuri, în deosebi pentru localitățile mici din Franța nu este un serviciu de stat pentru transportarea decedatului la medicina legală și nici păstrarea la frigider și autoritățile locale solicită acest serviciu de la o companie de pompe funebre de pe loc, care la rândul lor percep taxa pentru acest lucru. Costurile companiilor Franceze, Germane, Italiene bine înțeles sunt mult mai mari decât ale noastre.

  1. În ce sicriu transportați decedatul

Sicriul în care se efectuiază repatrierea unei persoane decedate trebuie să îndeplinească câteva condiții și anume: grosimea lemnului nu mai mică de 3cm închegat cu scule metalice, capsula zincată cu posibilitatea de a fi sudată cu staniu, sa fie închis cu 24 fileturi pe tot perimetru, etc. Repatrierea decedatului din Franța, Germania, Italia nu se poate face într-un sicriu obișnuit pentru înmormântări.

  1. Dacă putem să deschidem sicrul zincat

Da, când pesoana decedată ajunge din Europa în România, capsula zincată se deschide , se scoate din sicriu după care se instalează captușeala din material frumos aranjat. Sau se poate schimba într-un alt sicriu la dorința rudelor.

  1. Daca se poate de ținut o noapte decedatul acasă la priveghi

Funerar Trans oferă garanții păstrare corp si lucrul nostru este adaptat la tradițiile și obiceiurilor românești, astfel în cât să aducem persoana decedată la priveghi și adoua zi să poată fi oficiat ceremonialul religios.

  1. Cum pot obține compensația de la asistența socială

Pentru oțineraea compensației pentru repatriere Funerar Trans eliberează factura fiscală la care se anexează contractul de repatriere și pașaportul mortuar. Vă vom fi alaturi pentru orice întrebare până la urma, ca să aveți încredere că vom obține acest ajutor de la stat.

Telefon: +40.751.407.407