Disponibili 24/7

• Decesul trebuie înregistrat la autorităţile locale din ţara respectivă;

• Decesul poate fi înregistrat şi la ambasada sau consulatul României din ţara respectivă (nu este obligatoriu). Asta ar permite eliberarea de către ambasadă sau consulat a unui certificat de deces românesc;

• Dacă decesul a fost cauzat de o acţiune violentă, atunci solicitaţi intervenţia autorităţilor locale de poliţie pentru investigarea cazului; efectuarea investigaţiilor poate întârzia procedura de transport a corpului neînsufleţit în România;

• Pentru transportul internaţional al corpurilor neînsufleţite este necesar paşaportul mortuar; paşaportul mortuar se eliberează de ambasadele sau consulatele României.

Tocmai ai aflat ca o persoana draga a murit aflandu-se intr-o alta tara? In mod sigur ca repatrierea acesteia iti pare a fi un cosmar. De unde sa incepi? Din acest articol vei invata tot ce este necesar pentru a aduce persoana decedata inapoi in tara.

Ce este repatrierea unei persoane decedate?
Atunci cand vorbim despre deces, repatrierea unei persoane reprezinta transportul acesteia inapoi in tara din care provine. Daca un membru al familiei sau un prieten moare atunci o firma de repatrieri decedati te poate ajuta si poate aduce trupul neinsufletit inapoi acasa. Tot aceasta firma te poate ajuta sa duci persoana decedata chiar si intr-o alta tara, nu neaparat cea de domiciliu.

Practic echipa care ofera serviciile de repatriere este cea care va face munca cea mai grea pentru tine. Poate fi privita ca o usurare in cel mai greu moment din viata ta.

Cat dureaza sa repatriezi o persoana decedata?
Daca persoana a murit din cauze naturale de cele mai multe ori repatrierea dureaza aproximativ 7 zile.

Daca aceasta a murit din cauze suspicioase sau intr-un accident de masina poate dura mai mult. Un caz des intalnit este daca corpul persoanei care a decedat este retinut de politie pentru a constata cauzele accidentului/decesului. O perioada aproximativa in care persoana decedata va fi repatriata este cuprinsa intre 10 si 15 zile. La fel de bine toata aceasta procedura poate dura chiar si 3 luni.

Anumite tari au legi mult mai dure fara de altele si pot intarzia procesul de repatriere.

Ce implica repatrierea unei persoane decedate
Bineinteles ca procedurile difera de la o tara la alta dar in general este bine sa iei legatura cu o firma de servicii funerare din tara noastra. Aceasta se va ocupa de toate formalitatile care tin de repatrierea decedatului, de transportul sau de preluarea si manipularea sicriului de la aeroport sau alt punct.

Mai poti lua legatura cu o companie de servicii funerare din tara unde s-a produs decesul. De cele mai multe ori o firma din tara noastra iti poate recomanda o alta firma cu care colaboreaza sau care este specializata in repatrieri din acea tara.

Inregistrarea decesului
De acest pas trebuie sa te ocupi personal. Atunci cand inregistrezi decesul trebuie sa ai la indemana cateva informatii despre persoana care a decedat precum: numele complet, data nasterii, numarul pasaportului, tara si data in care pasaportul a fost emis.

Bineinteles ca mai trebuie sa te decizi daca repatrierea va avea loc pe cale rutiera sau aeriana. In cazul in care alegi calea rutiera atunci trebuie sa te astepti la niste costuri mai mici. Daca in schimb aceasta are loc pe cale aeriana este mai costisitor dar in mod sigur trupul neinsufletit va ajunge mult mai repede la tine.

Repatrierea unei persoane decedate este un proces delicat si trebuie sa apelezi doar la specialisti pentru a avea parte de cele mai bune rezultate

Cum decurge repatrierea unei persoane decedate
Cunosti o persoana care si-a pierdut viata in strainatate? In cazul acesta din pacate va trebui sa treci prin mai multe etape ca sa ii poti aduce trupul neinsufletit acasa.

Este foarte dureros momentul in care primesti aceasta veste, mai ales ca distanta face ca durerea sa fie si mai profunda. In cazul in care persoana apropiata a calatorit singura in strainatate atunci va trebui sa apelezi la serviciile unei companii de repatrieri persoane decedate.

Ce inseamna decesul intr-o tara straina?
Ultimele statistici realizate au demonstrat faptul ca in strainatate mor peste 2500 de persoane in fiecare an. Daca si tu treci printr-o situatia similara si o persoana draga tie a trecut in nefiinta atunci trebuie sa iei masurirapide. Pentru inceput trebuie sa stii ca sunt o multime de decizii de luat si sa realizezi foarte multe acte. Toate astea trebuie rezolvate in maxim 5 zile de la deces.

Repatrierea persoanei decedate se poate face si in lipsa unui membru al familiei dar pentru asta este necesara contractarea unei firme de servicii funerare. Cel mai potrivit este sa apelezi la o firma din Romania deoarece costul repatrierii este mult mai mic fata de costul care se solicitia de alte firme din tarile straine.

Este important sa stii ca intr-un asemenea caz trebuie sa se respecte prevederile legale din tara in care s-a produs decesul. Nu este obligatoriu, dar daca vrei poti inregistra decesul la Ambasada sau Consulatul Romaniei din tara respectiva, lucru care duce la eliberarea unui certificat de deces romanesc si a unui pasaport mortuar. Daca nu se realizeaza toate aceste acte in tara in carea avut loc decesul se vor elibera in Romania.

Repatrierea persoanelor decedate trebuie sa se faca doar cu masini omologate iar corpul neinsufletit trebuie sa fie transportat intr-un sicriu de zinc.

Unitatea medicala din strainatate trebuie sa intocmeasca certificatul constatator al decesului si certificatul de imbalsamare. Pe langa aceste doua acte mai sunt eliberate: un certificat de deces international, pasaportul mortuar si autorizatia pentru transport funerar.

O companie care se poate ocupa de repatrierea unei persoane decedate o va face doar in masini dotate cu sistem frigorific si alte dotari specifice. Soferii care conduc aceste masini trebuie sa fie extrem de atenti in trafic si sa se asigure ca persoana repatriata va ajunge in timp util in tara noastra.

Masina va lasa trupul neinsufletit direct la capela unde se va desfasura ceremonia inmormantarii. In tot acest timp aceasta companie trebuie sa comunice cu tine si iti spuna unde se afla si cat mai are pana la destinatia finala.

O alta cale prin care iti poti aduce persoana decedata in tara este calea aeriana. Desigur aceasta cale este mult mai costisitoare iar timpul de deplasare este putin mai mare deoarece sunt necesare mai multe acte.

In masura in care ai nevoie servicii profesionale de repatriere a unei persoane decedate, te invitam sa ne contactezi la numarul +40751407407 non-stop